Nyt sitten vihdoin eilen päästiin tässä syksyllä ensimmäisen kerran koirakouluilemaan!

Siellä oli ohjelmana "sunnuntaikävelyä",  ohitusharjoituksia, paikallaolo ja luoksetulo. Koiria siellä oli 14 mukaanlukien meidän koiruukset.
Tää koirakoulu olikin vielä kentällä, koska sinne halliin oli ilmestynyt hometta ja siellä ei voi sitten enää käydä, koska se olisi jo terveydelle haitallista.
Koko ajan ollaan ehtimässä uutta hallipaikkaa, mutta sitä ei ole vielä löytynyt, joten tuolla kentällä pystyy ainakin vielä olemaan ennen kuin lumet tulee.

Aluksi kaikki meni rinkiin ja ohjaaja kävi tervehtimässä jokaista koiraa. Sitten ruvettiin sunnuntaikävelemään. Tarkoituksena oli saada koira kulkemaan nätisti vierellä, kun käveltiin ringissä. Pikkumatka myös hölkättiin.
Nekulla ja Bellalla se sujui ihan hyvin. Nättiä hihnakävelyä harjoiteltiin myös kävelykadulla (ei ollut paljon liikennettä). Siinä jakaannuttiin kahteen jonoryhmään vastakkaisille puolille. Kummastakin ryhmästä aina yksi lähti ohittamaan toista koiraa. Jonossa Bella oli toinen, Nekku kolmas. Bellalla ohitus sujui hyvin, mutta Nekku alussa vähän veti, koska halusi jo kiirehtiä Bellan luokse, mutta toisen kerran kun tehtiin tämä sama juttu, niin sujui jo vähän paremmin! :)

Lopuksi harjoiteltiin vielä luoksetuloa. Koira jätettiin jonkin matkan päähän ja sieltä omistaja kutsui koiran luokseen. Tässä olisi saanut käyttää semmoista pitkää hihnaa, laskea kokonaan irti tai että hihna tuli koiran perässä.
Nekulle ja Bellalle jätettiin vain se hihna siihen perään.
Koirat totteli tosi hyvin ja juoksi heti luokse vaikka matkan varrella oli muutamia häiriötekijöitä, kuten pehmolelu ja puukapula.

Tälläistä siis eilen! :)